HET BEDRIJF

Als echt familiebedrijf onderscheidt De Eendracht zich meer dan 75 jaar door hoogwaardige kwaliteit, vakmanschap. flexibiliteit en aandacht voor elk individu, zowel klant, leverancier, als personeel.

Wij leggen ons vooral toe op de fabricage van onderdelen ten behoeve van de professional diving, de scheepsbouw, de hydrauliekindustrie, instrumenten voor sampling analyse en vele andere industrieën en bedrijfstakken. Ook fabriceren en monteren wij appendages en manifolds.

Deze en andere producten worden met zorg vervaardigd op onze moderne CNC draai- en freesmachines. Hiermee bewerken wij ferro- en non-ferrometalen, roestvaststaal in de meest uiteenlopende soorten, diverse kunststoffen, aluminium en verschillende koperlegeringen. Alle geproduceerde onderdelen kunnen door ons worden geassembleerd en op voorraad gehouden worden. Wij werken met seriegroottes vanaf enkelstuks tot middelgrote series.

Tevens leveren wij vanuit voorraad een groot scala aan bronzen afsluiters, Storz koppelingen, flenzen, draadverlopen en slangkoppelingen. Op verzoek sturen wij u de catalogus per e-mail.

Wij hanteren een KAM-systeem, wat staat voor zorg voor Kwaliteit, Arbo en Milieu. De Eendracht is sinds 2015 gecertifceerd voor ISO9001:2008 door Lloyds Register. Dit certificaat zien wij als bevestiging en borging van onze vakmanschap en kwaliteit. 

Wij vinden het belangrijk om onze vakmanschap door te geven en studenten te begeleiden en te motiveren tijdens hun opleiding. Daarom zijn wij als Erkend Leerbedrijf aangesloten bij SSB, voorheen Kenteq Opleiding en Ontwikkeling. Wij willen een bedrijf zijn dat op een respectvolle manier relaties aangaat met klanten, leveranciers en personeel. 

3 generaties Biezepol

HISTORIE

H.H. Biezepol - Oprichter

In 1940, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, is H.H. (Harm) Biezepol begonnen met een eenmansbedrijf, onder de naam Metaaldraaierij "De Eendracht". Hij startte zijn bedrijf in een klein bijgebouw naast de smederij van zijn schoonvader, gevestigd aan de Hordijk in Rotterdam-IJsselmonde. Dit bedrijf groeide na de oorlog uit tot een familiebedrijf. In 1980 werd verhuisde de smederij naar Zwijndrecht, waardoor het mogelijk werd om De Eendracht uit te breiden. Deze uitbreiding maakte het mogelijk om als bedrijf te groeien. De automatisering deed zijn intrede.

 

Wim Biezepol – Opvolger

In 1984 is het bedrijf door Harm Biezepol overgedragen aan zijn zoon, Wim Biezepol. In dat jaar deed ook de eerste Yamazaki Mazak CNC machine zijn intrede. Dit gaf een omslag van de activiteiten en veranderde het bedrijf van een eenvoudige automatendraaierij tot een veelzijdige toeleverancier voor diverse takken van de industrie.

In 1998 verhuisde De Eendracht naar een modern bedrijfspand op de Slikkerveerstraat in Rotterdam, wat nog steeds het huidige pand is. De naam van het bedrijf werd gewijzigd in "De Eendracht fabriek voor metaalbewerking B.V.". In 2005 is er een aanbouw geplaatst waardoor de werkplaats met 200m² werd uitgebreid.

 

Wouter Biezepol & Maarten Biezepol – Huidige directie

In maart 2012 heeft Wim Biezepol het bedrijf overgedragen aan zijn zoons Maarten en Wouter Biezepol – de derde generatie. Sinds 2014 hebben zij de activiteiten overgenomen van de firma Smit & Co uit Apeldoorn. Hierdoor is De Eendracht in staat u bronzen afsluiters, flenzen, Storz en Instantaneous koppelingen en toebehoren te leveren. In 2017 is het pand uitgebreid met een ruime hal en is het gehele gebouw gerenoveerd naar moderne maatstaven. Het machinepark is efficiënter ingericht en het bijzondere design draagt bij aan een prettige werksfeer.